Лепельскі хлебазавод. Асартымент на перспектыву
Намеснік старшыні райвыканкама Аксана Церашкова, якая курыруе пытанні эканомікі і прадпрымальніцтва, з'яўляецца частым госцем на прадпрыемствах Лепельшчыны.
На гэты раз аб'ектам увагі Аксаны Анатольеўны стаў філіял Лепельскі хлебазавод ААТ "Віцебскхлебпрам".
Разам з ёй адправіліся памочнік урача-гігіеніста Лепельскага райЦГіЭ Вольга
Хацкевіч, якая праводзіла ацэначныя мерапрыемствы ў рамках міжведамаснай
групы, і карэспандэнт газеты.
Дырэктар філіяла Уладзімір Курэнны правёў гасцей па цэхах, расказаў, якія
рамонтныя работы вядуцца, што будзе зроблена ў бліжэйшы час, а таксама аб планах
на перспектыву.
-- Мы выпускаем сацыяльна значны тавар, без якога не абыходзіцца меню
беларусаў. І хоць у нас дастаткова канкурэнтаў, таму што шырокі асартымент
хлебабулачных вырабаў прапануюць буйныя сеткі, але ўсё ж у фірмовую краму
"Гарачы хлеб" па прадукцыю прыязджаюць не толькі жыхары горада, але і з сельскай
мясцовасці, - адзначыў Уладзімір Пятровіч.
Пакуль усе звярталі ўвагу на сцены, столі, вокны, а таксама ўдакладнялі, задавалі
пытанні, я назірала і фатаграфавала, як "падрастала" цеста, якое хутка
набудзе форму, патрапіць у спецыяльныя расстоечныя шафы, а крыху пазней - у
вялікую печ. А потым мы з вамі ўбачым паветраную і румяную, з неверагодным
водарам выпечку ў крамах. Адзначым, што на прадпрыемстве штомесяц выпускаецца каля 100 тон хлебабулачнай
прадукцыі і каля дзвюх-трох тон кандытарскіх вырабаў. Завод пастаўляе сваю
прадукцыю як у гандлёвыя кропкі нашага раёна, так і жыхарам суседніх рэгіёнаў -
у Чашнікі, Бешанковічы, Новалукомль і нават Віцебск.
Тут працуюць больш за 90 чалавек. Касцяк калектыву - вопытныя патомныя
хлебапёкі.
Так, напрыклад, на хлебабулачным участку нас сустрэла начальнік цэха Людміла
Мурашкевіч, якая 35 год працуе на прадпрыемстве. Маладзенькай дзяўчынкай
прыйшла сюды, так і засталася тут на доўгія гады і без любімай справы сябе не
прадстаўляе.
Людміла Віктараўна памятае, як шмат гадоў таму назад лепяльчане з задавальненнем
куплялі бісквітны торт "Хатні" з павідлам і дробкай. Цяпер ужо такі не
выпякаюць. Затое з'явіліся новыя кулінарныя вырабы, якія знікаюць з прылаўкаў
крам вельмі хутка. Торт "Вясновы настрой", кекс "Сталічны з разынкамі",
пірожнае “Какоскі” і “Бушатачка шакаладная”, торт “Дэзірэ”, “Імператрыца
новая”, “Паленца”, “Грачанка”, “Палоска з кунжутам”, торт “Казкі шахеразады”,
прысмакі мучныя "Кармэн", шматлікія віды пернікаў і печыва - гэта і
іншая выпечка карыстаецца асаблівым попытам у насельніцтва.
Пацвярджаючы факт, што за студзень-кастрычнік гэтага года па філіяле Лепельскі
хлебазавод аб'ём вытворчасці прамысловай прадукцыі склаў 113,6 працэнта да
ўзроўню мінулага года. На прадпрыемстве вядуцца работы з гандлёвымі аб'ектамі па
павелічэнню аб'ёмаў паставак прадукцыі і пашырэнню асартыменту ў крамах
горада і раёна. Так, напрыклад, павялічыліся аб'ёмы продажаў у гандлёвай сетцы
"Санта", у гандлёвых аб'ектах ЗАТ "Віцебскаграпрадукт", а таксама КУП "Дзіцячы
рэабілітацыйна-аздараўленчы цэнтр "Жамчужына" і іншых гандлёвых сетках.
Заключаны новыя дагаворы на пастаўку прадукцыі з ПУП "Новая Вясёлка" ў
Новалукомлі, ІП Дзмітрыем Дзятко, ТАА «Акстэхнагруп».
Нагадаем, што летам філіялам адкрыты новы гандлёвы аб'ект у вёсцы Стаi, у
бліжэйшай перспектыве плануецца адкрыццё яшчэ адной гандлёвай кропкі ў вёсцы.
Пашыраны асартымент прадукцыі. З'явілася 3 новыя найменні
кандытарскіх вырабаў: прысмакі мучныя "Какетка", "Макавічок",
прысмакі мучныя з карыцай. Водзывы аб навінках добрыя, кожны знайшоў для сябе нешта да спадобы. Усяго філіялам вырабляецца больш за 30 найменняў кандытарскіх вырабаў і больш за 30 найменняў хлебабулачных вырабаў, у тым ліку булачных 30 відаў прадукцыі, збажыны — 31 вiд.
Прыемна, што ў кастрычніку заключана дамова на пастаўку прадукцыі ў Расійскую
Федэрацыю - ТАА "ТрансЛайн". Такім чынам, геаграфія жадаючых купляць
лепельскі хлеб і кандытарскія вырабы пашыраецца. Ажыццяўляецца і мадэрнізацыя абсталявання. Так, у лістападзе набыта
аўтаматычная лінія фармавання дробнаштучных здобных і булачных вырабаў SY-860
коштам 246 тысяч рублёў. …І на гэтым прадпрыемства не збіраецца
спыняцца.
Забылася расказаць пра любімы хлеб лепельчан. Па апытаннях жыхароў раёна ў гэтым
спісе - хлебец збожжавай, хлеб "Духмяны" заварны,
"Лаватэра" з кменам, "Вялікі гасцінец", "Браслаўскі
край", "Эсенскі", "Марачанскі" духмяны падавы, "Лепельскі", часнычны, "Традыцыйны", "Пажытны",
"Восеньскі падарунак»… -- асартымент смачнай прадукцыі вельмі
разнастайны.
***
Як адзначылі намеснік старшыні райвыканкама Аксана Церашкова і спецыяліст райЦГіЭ
Вольга Хацкевіч, на прадпрыемстве актыўна вядуцца рамонтныя работы, максімальна ўстараняюцца раней адзначаныя заўвагі, прыведзена ў парадак тэхналагічная
дакументацыя. Акрамя гэтага, кіраўніцтва філіяла зацікаўлена ў развіцці
прадпрыемства, пашырае асартымент прадукцыі і геаграфію паставак.
Наталля Храпавіцкая. Газета "Лепельскі край"